Spillefilmjury / Feature film jury

 • Drew Droege

  / Skuespiller
  / Actor

  Drew Droege er best kjent for sine videoparodier som Chloe Sevigny, en figur som har fått omtale i The Advocate, Entertainment Weekly og The New York Times. Han har en egen podcast kalt ”Glitter in the Garbage”, som ifølge New York Magazine er både ”lavpannet og briljant”.

 • Einar Aarvig

  / Filmanmelder
  / Film Critic

  Einar Aarvig er filmanmelder og tidligere redaktør for FilmMagasinet. Han har jobbet i filmbransjen siden 1997 og har blant annet vært ansatt i Norsk filminstitutt, Produsentforeningen, Gullruten, Cinemateket og Sone 2. 

 • Sveinung Wålengen

  / Filmviter & skribent
  / Film expert & writer

  Sveinung Wålengen er filmviter og skribent. Han er for tiden fast skribent for nettmagasinet Montages og er tidligere kinosjef i Ås. Han har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU, hvor han skrev om Michelangelo Antonioni og Terrence Malick’s bruk av landskap og byer i filmene sine.

 • Jana Bringlöv Ekspong

  / Skuespiller & manusforfatter
  / Actress & screen writer

  ​Jana Bringlöv Ekspong er en svensk manusforfatter og skuespiller. Hun debuterte som manusforfatter og skuespiller i 2013 med den semi-biografiske kortfilmen Ta Av Mig, regissert av Victor Lindgren. Filmen vant Teddy Award ved Berlinale 2013, og har siden da vært en stor suksess på festivaler over hele verden.

Dokumentarjury / Jury documentaries

 • Gizem Bayiksel

  / Fotograf & filmskaper
  / Photographer & filmmaker

  Gizem Bayiksel er en fotograf og filmskaper bosatt i Ankara, Tyrkia. Hun har erfaring som koordinator ved flere filmfestivaler, og siden 2012 har hun arbeidet som festivalkoordinator og programmerer for filmfestivalen Pink Life QueerFest i Ankara.

 • Martine Hammervold-Austinat

  / Produsent, regissør og koreograf
  / Producer, director & choreographer

  Martine Hammervold-Austinat er utdannet fra Norges Dansehøyskole med en bachelor i Moderne Dans og Dansepedagogikk. Hun er en erfaren danselærer , med fokus på improvisasjon og on-site.

 • Jonas Brenna

  / Produsent
  / Producer

  Jonas Brenna er produsent og innkjøper med ansvar for film og tv-serier hos Aftenposten. Som vinner av Gullruten for dokumentarserien Sweatshop, sett av 4 millioner på verdensbasis, ble Aftenposten den første nettavis representert i tv-bransjens egne prestisjetunge prisutdeling. 

 • Brita Møystad Engseth

  / Filmkritiker & forfatter
  / Film critic & writer

  Brita Møystad Engseth er utdannet kultur- og medieviter fra Høyskolen i Stavanger (nå Universitetet i Stavanger) og er filmviter fra Universitetet i Stockholm.​

Kortfilmjury / Short film jury

 • Daniel McIntyre

  / Filmskaper & kunstner
  / Filmmaker & artist

  Daniel McIntyre er en kunstner som jobber hovedsakelig film for å skape verk rundt minner, identitet og historie. Gjennom manuell eksperimentering med kjemiske prosesser og teknikker, er hans kunstform forankret i fysisk manipulasjon for å endre billedmateriale. 

 • Yenni Lee

  / Filmregissør & manusforfatter
  / Director & scriptwriter

  Yenni Lee er filmregissør og manusforfatter fra Kongsvinger. 

 • Sabina Jacobsson

  / Kunstner
  / Artist

  Sabina Jacobsson arbeider primært som film-, foto- og installasjonskunstner. Hun gikk ut fra Kunstakademiet i Trondheim i 2000, og arbeidene hennes har vært utstilt og vist for et bredt publikum både i Norge og internasjonalt.