Velkommen til Oslo/Fusion!

2015 har vært et hektisk år, og vi har skrevet et nytt kapittel i festivalens historie. Skeive filmer er et etablert begrep og filmsjanger, men mange har avskrevet filmene -ofte uten å se hva innholdet faktisk består av. Som Oslo/Fusion har vi sett at en nysgjerrighet er vekket, og vi håper det vil føre til at flere ”oppdager” festivalen. I årets program er det en stor tematisk bredde og variasjon, så det er duket for et spennende 25-årsjubileum!

Vi presenterer prisvinnende og kritikerroste filmer fra Berlinale, Sundance, Toronto og SXSW, noen mer kontroversielle enn andre – men ofte er det de filmene som utfordrer oss som etterlater varige spor.

Et hovedtema i år er menneskerettigheter og aktivisme, og i samarbeid med Den Norske Helsingforskomité og LLH retter vi søkelyset mot Øst-Europa og EUs naboland for å utforske hvilken rolle og betydning filmfestivaler og kulturarrangement har innenfor menneskerettighetsaktivismen. Vi får besøk av en rekke festivalarbeidere og aktivister, og vi ser frem til en spennende filmserie og panelsamtaler.

Vi vil også ta opp sex og seksualitet, og da i form av alternativ pornografi. Vi har invitert filmskaperne Gala Vanting, Antonio Da Silva og Colby Keller til Oslo for å snakke om sitt arbeid med å blande kunstuttrykk og seksuelt eksplisitt innhold. Dette er filmer med positivt budskap, oppbyggende innhold, humor, og ikke minst grunnleggende verdier det er verdt å bli bedre kjent med.

Dokumentaren GAME FACE tar opp tematikk rundt åpenhet om legning og kjønnsidentitet i sportsmiljøet, og vi får besøk av regissør Michiel Thomas og filmens to hovedpersoner, Fallon Fox og Terrence Clemens.

Vi er svært glade over å presentere MATT SHEPARD IS A FRIEND OF MINE, med regissør Michele Josue og Matthews foreldre, Judy og Dennis Shepard tilstede. Det er en sterk historie, men her får vi bli kjent med personen Matt – hvis korte liv førte til foreldrenes grunnleggelse av The Matthew Shepard Foundation.

Vi får besøk av en rekke andre gjester fra inn- og utland, og dere kan lese om dem videre inn i programmet og på våre nettsider. Oslo/Fusion  Det blir også en utstilling med arbeider av den norske fotografen Alf Børjesson under festivalen. Bildene er fra et prosjekt han kalte ”Den Sorte Serien”, og bildene vi har fått tillatelse til å stille ut har aldri tidligere vært vist offentlig, så dette er en unik mulighet til å bli ytterligere kjent med en av Norges største fotografer! Årets program omfattende og variert. Vi håper dere vil dele våre opplevelser og inntrykk, og ønsker dere en riktig god festival!

 

– Bård Ydén
Festivalleder


Welcome to Oslo/Fusion!

2015 has been an eventful year, where we after close evaluation decided it was time
to turn a new page in the festival’s history. Over the last years, the name Skeive Filmer has felt outdated (not to mention impossible to pronounce for non-Norwegians!), and many never even looked at the content before dismissing it.

After our re-branding as Oslo/Fusion we’ve noticed a new spark of interest, and we hope this will continue so more people will ”discover” these films.

In this year’s programme we have a broad selection of films and events, and we can guarantee everyone will find something of interest.

Our 25th anniversary is finally here, full of interesting events, special guests and exciting experiences.

We hope you will join us and share all our impressions and experiences - and that you’re ready to explore!

Have a wonderful festival!

 

– Bård Ydén
Festival director


Beste film 2015

Vinner av beste film under årets Oslo/Fusion er 'Guidance' av Pat Mills. Vi gratulerer!

  • Jan Tore Eger-Heed
  • |
  • 26. Sep

Beste kortfilm 2015

Vinner av beste kortfilm 2015 er svenske "Allt Vi Delar" av Jerry Carlsson.

  • Jan Tore Eger-Heed
  • |
  • 25. Sep

Ungdomsjuryprisen 2015

Vinner av Ungdomsjuryprisen 2015 er "How to Win at Checkers (Every Time)" av Josh Kim.

  • Jan Tore Eger-Heed
  • |
  • 25. Sep